Piristävä perunasalaatti
Portioner
Ohje
- 12 pientä, kiinteämaltoista perunaa
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 ruukku(a) punamangoldia / paksoita / muuta ruukkusalaattia
- 1 ruukku(a) herneenversoja
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 ruukku(a) ruohosipulia
- 0.5 ruukku(a) korianteria
- 0.5 ruukku(a) minttua
- 1 pala(a) tuoretta punaista chiliä (n. 3cm)
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 tl sitruunan tai limetin mehua
- suolaa
- Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja halkaise.
- Pane jogurtti valumaan kahvinsuodattimeen suodatinpaperin läpi.
- Hienonna yrtit veitsellä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
- Yhdistä yrtit valutettuun jogurttiin ja mausta chilillä, tuoreella inkiväärillä, sitruunan tai limetin mehulla ja suolalla.
- Valuta jogurttikastike perunoiden päälle ja sekoita niin, että kastiketta on jokaisella perunalla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- Valmista salaattipeti. Leikkaa jäävuorisalaatti reiluiksi paloiksi ja kirsikkatomaatit halki. Yhdistä jääsalaatti, kirsikkatomaatin puolikkaat, punamangoldi ja/tai paksoi sekä herneenversot.
- Kaada salaatin joukkoon loraus öljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ilmavasti nostellen.
- Levitä salaatti tarjoiluvadille ja nosta perunat päälle. Koristele yrteillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti