Hae reseptiä

Piristävä perunasalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 12 pientä, kiinteämaltoista perunaa
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 ruukku(a) punamangoldia / paksoita / muuta ruukkusalaattia
  • 1 ruukku(a) herneenversoja
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Kastike
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 ruukku(a) ruohosipulia
  • 0.5 ruukku(a) korianteria
  • 0.5 ruukku(a) minttua
  • 1 pala(a) tuoretta punaista chiliä (n. 3cm)
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 tl sitruunan tai limetin mehua
  • suolaa
  • Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja halkaise.
  • Pane jogurtti valumaan kahvinsuodattimeen suodatinpaperin läpi.
  • Hienonna yrtit veitsellä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
  • Yhdistä yrtit valutettuun jogurttiin ja mausta chilillä, tuoreella inkiväärillä, sitruunan tai limetin mehulla ja suolalla.
  • Valuta jogurttikastike perunoiden päälle ja sekoita niin, että kastiketta on jokaisella perunalla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
  • Valmista salaattipeti. Leikkaa jäävuorisalaatti reiluiksi paloiksi ja kirsikkatomaatit halki. Yhdistä jääsalaatti, kirsikkatomaatin puolikkaat, punamangoldi ja/tai paksoi sekä herneenversot.
  • Kaada salaatin joukkoon loraus öljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ilmavasti nostellen.
  • Levitä salaatti tarjoiluvadille ja nosta perunat päälle. Koristele yrteillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti