Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee
Portioner
Täyte
- 50 g piparjuurta
- 1 sipuli
- 1 omena
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl sinappia
- 2 tl hunajaa
- 50 g saksanpähkinöitä
- tuoretta salviaa
- suolaa ja pippuria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 800 g porsaan ulkofileetä
- 1 rkl rypsiöljyä
- Leikkaa porsaan ulkofileen sivuun syvä viilto pitkittäin, mutta älä halkaise fileetä. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa omena kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota siinä sipulia, piparjuurta ja omenaa. Mausta seos hunajalla, sinapilla, rouhituilla saksanpähkinöillä, tuoreella salvialla, suolalla ja pippurilla. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
- Lusikoi täyte fileen viiltoon. Sulje viilto cocktailtikuilla tai sido filee langalla. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista filee kauttaaltaan. Siirrä täytetty, sidottu filee uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 – 40 minuuttia.
Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat