Hae reseptiä

Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee

Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee
Annosmäärä
Täyte
  • 50 g piparjuurta
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl hunajaa
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • tuoretta salviaa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Ohje
  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • Leikkaa porsaan ulkofileen sivuun syvä viilto pitkittäin, mutta älä halkaise fileetä. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa omena kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota siinä sipulia, piparjuurta ja omenaa. Mausta seos hunajalla, sinapilla, rouhituilla saksanpähkinöillä, tuoreella salvialla, suolalla ja pippurilla. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
  • Lusikoi täyte fileen viiltoon. Sulje viilto cocktailtikuilla tai sido filee langalla. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista filee kauttaaltaan. Siirrä täytetty, sidottu filee uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 – 40 minuuttia.

Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat