Pienet sieni-pinaattipiiraat
Portioner
Ohje
- 300 g viljeltyjä tuoreita sieniä (esim. siitake- ja herkkusieniä)
- 1 kpl iso keltasipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- tilkka rypsiöljyä
- 75 g hienonnettua pakastepinaattia
- 100 g kevytvuohenjuustoa
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
- 400 g valmista pakastettua piirakkataikinaa
- 12 kpl keltuaista
- paistovuoka 12 muffinille
- Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää pakastepinaatti ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu hellalta ja lisää murennettu vuohenjuusto.
- Mausta seos sitruunamehulla, soiijakastikkeella ja mustapippurilla.
- Leikkaa pakastetaikina 12 kapeaksi, yhtä suureksi palaksi ja painele taikinapalat kevyesti voideltuihin muffinivuokiin.
- Jaa täyte vuokiin taikinapalojen päälle. Paista piiraita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Lisää jokaisen pikkupiiraan päälle keltuainen. Jatka paistamista vielä noin 3 – 4 minuuttia. Keltuaisten tulee jäädä keskeltä löysiksi. Irrota piiraat varovasti ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.
- Vinkki: Tee yli jääneistä valkuaisista jälkiruoaksi esimerkiksi mustaherukkasorbettia.
- Ylijäävät valkuaiset voit myös pakastaa. Pakastetun valkuaisen vaahtoavuus on yhtä hyvä kuin tuoreenkin. Keltuaisten tilalle voit piiraiden päälle lisätä myös tilkalla ruokakermaa pehmennettyä vuohenjuustoa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti