Hae reseptiä

Pienet sieni-pinaattipiiraat

Pienet sieni-pinaattipiiraat
Annosmäärä
Ohje
  • 300 g viljeltyjä tuoreita sieniä (esim. siitake- ja herkkusieniä)
  • 1 kpl iso keltasipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • tilkka rypsiöljyä
  • 75 g hienonnettua pakastepinaattia
  • 100 g kevytvuohenjuustoa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • 400 g valmista pakastettua piirakkataikinaa
  • 12 kpl keltuaista
  • paistovuoka 12 muffinille
  • Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää pakastepinaatti ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu hellalta ja lisää murennettu vuohenjuusto.
  • Mausta seos sitruunamehulla, soiijakastikkeella ja mustapippurilla.
  • Leikkaa pakastetaikina 12 kapeaksi, yhtä suureksi palaksi ja painele taikinapalat kevyesti voideltuihin muffinivuokiin.
  • Jaa täyte vuokiin taikinapalojen päälle. Paista piiraita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Lisää jokaisen pikkupiiraan päälle keltuainen. Jatka paistamista vielä noin 3 – 4 minuuttia. Keltuaisten tulee jäädä keskeltä löysiksi. Irrota piiraat varovasti ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.
  • Vinkki: Tee yli jääneistä valkuaisista jälkiruoaksi esimerkiksi mustaherukkasorbettia.
  • Ylijäävät valkuaiset voit myös pakastaa. Pakastetun valkuaisen vaahtoavuus on yhtä hyvä kuin tuoreenkin. Keltuaisten tilalle voit piiraiden päälle lisätä myös tilkalla ruokakermaa pehmennettyä vuohenjuustoa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti