Perunapitsa
Portioner
Taikina
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 perunaa (yleisperunaa)
- 1 punasipuli(a)
- 150 g mozzarella -juustoraastetta
- (2 rkl öljyä ja 2-4 valkosipulin kynttä)
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta salviaa
- rosmariinia
- timjamia
- Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan.
- Annataikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Kuori perunat ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi pitsapohjiksi. Levitä päälle juustoraaste. Peitä kauttaaltaan peruna- ja punasipuliviipaleilla. Mausta halutessasi öljyn joukkoon murskatuilla valkosipuleilla, suolalla ja juuri rouhitulla mustapippurilla. Voit maustaa ennen paistamista myös tuoreella rosmariinilla tai salvialla.
- Paista pitsoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle tuoretta timjamia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset