Hae reseptiä

Perunapitsa

Perunapitsa
Annosmäärä
Taikina
  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 4 perunaa (yleisperunaa)
  • 1 punasipuli(a)
  • 150 g mozzarella -juustoraastetta
  • (2 rkl öljyä ja 2-4 valkosipulin kynttä)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta salviaa
  • rosmariinia
  • timjamia
  • Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan.
  • Annataikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  • Kuori perunat ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi pitsapohjiksi. Levitä päälle juustoraaste. Peitä kauttaaltaan peruna- ja punasipuliviipaleilla. Mausta halutessasi öljyn joukkoon murskatuilla valkosipuleilla, suolalla ja juuri rouhitulla mustapippurilla. Voit maustaa ennen paistamista myös tuoreella rosmariinilla tai salvialla.
  • Paista pitsoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle tuoretta timjamia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset