Pasta-varhaisvihannessalaatti
Portioner
Ohje
- 5 dl keitettyä pastaa, esim. perhos- tai kierrepastaa
- 2 dl tuoreita tai pakasteherneitä
- 1 nippu(a) uusia porkkanoita
- 2 naurista
- 3 rkl sitruunamehua
- 5 rkl kylmäpuristettua öljyä
- tuoretta persiljaa ja rakuunaa
- valkosipulinkynsi
- suolaa, pippuria
- ripaus sokeria
- 1 salaatinkerä valinnan mukaan: esim. jäävuori-/frisee-/romainesalaatti
- 1 ruukku(a) rucolanlehtiä
- 0.5 dl mustia oliiveja
- tuoreita yrttejä
- Puhdista ja paloittele porkkanat ja nauriit. Keitä juuri ja juuri kypsiksi eli sen verran, että rakenne pysyy napakkana ja tuntuu hampaissa.
- Sekoita marinadin ainekset isoon kulhoon, lisää irtonainen, keitetty pasta ja kasvikset. Sekoita varoen ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja lisää ne rucolanlehtien kanssa muihin aineksiin vasta juuri ennen tarjoilua. Korista tuoreilla yrteillä.
Huom: Tarjoa varhaisvihannes-pastasalaattia grillattujen tai savustettujen ruokien, esimerkiksi grillattujen kanapalojen, kanavartaiden tai savukalan kanssa. Lapset pitävät salaatista erityisesti lihapullien tai jauhelihavartaiden kanssa. Voit vaihtaa pastan paloiteltuihin, keitettyihin varhaisperunoihin silloin, kun niitä on saatavana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Palkokasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet