Paprika-nuudelisalaatti
Portioner
Ohje
- 2 punaista paprikaa
- 0.5 kurkku ilman sisusta
- 50 g herkkusieniä
- 1 punainen chili
- 100 g keitettyä munanuudelia
- 0.5 dl silputtua tuoretta korianteria
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 1 limetin mehu
- 1.5 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 0.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl fariinisokeria
- 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
- Pese paprikat, poista sisukset ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi pitkittäin. Viipaloi kurkku ja sienet. Puolita chili, poista siemenet ja hienonna. Yhdistä pilkotut salaattiainekset, keitetty nuudeli, hienonnettu korianteri ja rucola suoraan tarjoilukulhoon.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää kastike salaattiin ja viimeistele salaatti pähkinöillä. Tarjoile heti sellaisenaan tai aterian lisäkkeenä.
- Huom. Chilejä pilkkoessasi käytä mielellään suojakäsineitä. Chileistä jää käsiin kapsaisiinia, joka ei täysin lähde pesemälläkään. Herkälle iholle ja silmiin joutuessaan se kirvelee.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti