Hae reseptiä

Paprika-nuudelisalaatti

Paprika-nuudelisalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 2 punaista paprikaa
  • 0.5 kurkku ilman sisusta
  • 50 g herkkusieniä
  • 1 punainen chili
  • 100 g keitettyä munanuudelia
  • 0.5 dl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 ruukku(a) rucolaa
Kastike
  • 1 limetin mehu
  • 1.5 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 0.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl fariinisokeria
Lisäksi
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • Pese paprikat, poista sisukset ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi pitkittäin. Viipaloi kurkku ja sienet. Puolita chili, poista siemenet ja hienonna. Yhdistä pilkotut salaattiainekset, keitetty nuudeli, hienonnettu korianteri ja rucola suoraan tarjoilukulhoon.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää kastike salaattiin ja viimeistele salaatti pähkinöillä. Tarjoile heti sellaisenaan tai aterian lisäkkeenä.
  • Huom. Chilejä pilkkoessasi käytä mielellään suojakäsineitä. Chileistä jää käsiin kapsaisiinia, joka ei täysin lähde pesemälläkään. Herkälle iholle ja silmiin joutuessaan se kirvelee.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti