Sök efter recept

Pähkinäinen lehtikaalipiiras

Pähkinäinen lehtikaalipiiras
Portioner
Ohje
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia
  • 0.75 dl maitorahkaa
Täyte
  • 250 g tuoretta lehtikaalia
  • 3 punasipulia
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 3 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • Sekoita margariini ja jauhot sormilla nyppien. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noiin 24 cm), myös reunoille.
  • Pistele taikina haarukalla ja anna seistä kylmässä noin 30 minuuttia.
  • Hienonna lehtikaali ja keitä sitä muutama minuutti vedessä ja valuta.
  • Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä sipulit ja kaali. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Lisää kaali-sipuliseokseen juustoraaste. Levitä täyte ja karkeaksi rouhitut saksanpähkinät esipaistetun pohjan päälle.
  • Vatkaa keskenään munat, ruokakerma ja maito. Kaada munamaitoseos täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 35 – 40 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset