Pähkinäinen lehtikaalipiiras
Annosmäärä
Ohje
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 75 g margariinia
- 0.75 dl maitorahkaa
- 250 g tuoretta lehtikaalia
- 3 punasipulia
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 3 munaa
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- Sekoita margariini ja jauhot sormilla nyppien. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noiin 24 cm), myös reunoille.
- Pistele taikina haarukalla ja anna seistä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Hienonna lehtikaali ja keitä sitä muutama minuutti vedessä ja valuta.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä sipulit ja kaali. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Lisää kaali-sipuliseokseen juustoraaste. Levitä täyte ja karkeaksi rouhitut saksanpähkinät esipaistetun pohjan päälle.
- Vatkaa keskenään munat, ruokakerma ja maito. Kaada munamaitoseos täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 35 – 40 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset