Meksikon pintopapukastike
Portioner
Ohje
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl porkkanaa
- 0.5 kpl paprika
- 0.5 kpl kesäkurpitsa
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivatua timjamia
- 180 g keitettyjä pintopapuja
- 400 g paseerattua tomaattia
- 1 dl vettä
- 100 g pakastettuja vihreitä papuja
- 1 rkl pilkottuja jalapenoviipaleita
- 2 rkl limettimehua
- 1 tl (sokeria)
- 1 tl suolaa
- Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele porkkana, paprika ja kesäkurpitsa.
- Paista sipulia öljytilkassa tomaattipyreen ja valkosipulin kanssa muutama minuutti. Lisää paprika, jauhettu korianteri, yrtit, keitetyt pintopavut, paseerattu tomaatti, vesi ja porkkana.
- Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja vihreät pavut ja hauduta edelleen viisi minuuttia. Lisää lopuksi jalapenoviipaleet, suola, limettimehu ja tuore korianteri. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät