Hae reseptiä

Meksikon pintopapukastike

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl porkkanaa
  • 0.5 kpl paprika
  • 0.5 kpl kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivatua timjamia
  • 180 g keitettyjä pintopapuja
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 100 g pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 rkl pilkottuja jalapenoviipaleita
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 tl (sokeria)
  • 1 tl suolaa
  • Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele porkkana, paprika ja kesäkurpitsa.
  • Paista sipulia öljytilkassa tomaattipyreen ja valkosipulin kanssa muutama minuutti. Lisää paprika, jauhettu korianteri, yrtit, keitetyt pintopavut, paseerattu tomaatti, vesi ja porkkana.
  • Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja vihreät pavut ja hauduta edelleen viisi minuuttia. Lisää lopuksi jalapenoviipaleet, suola, limettimehu ja tuore korianteri. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät