Maukas lounassalaatti
Portioner
Ohje
- 1 ruukkusalaatti tai esim. lollo rosso -salaattia
- 200 g kypsää broileria
- 2 keitettyä perunaa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 2 tomaattia
- ruohosipulia
- 2 dl pieniä vaaleita leipäkuutioita
- 0.5 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- 0.75 dl rypsiöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 tl sinappia
- mustapippuria
- Valitse laakea tarjoiluastia tai tee annokset suoraan lautasille.
- Levitä huuhdotut sekä valutetut, suupaloiksi revityt salaatinlehdet astian reunoille ja pohjalle.
- Leikkaa kypsä broileri ja perunat kuutioiksi sekä herkkusienet ja retiisit viipaleiksi. Asettele ainekset tarjoiluastiaan.
- Paista pannulla tilkassa öljyä leipäkuutioita niin, että ne saavat hieman väriä. Mausta yrttiseoksella ja anna jäähtyä esimerkiksi lautasella.
- Valmista kastike sekoittamalla öljyn joukkoon kaikki aineet. Kaada kastike salaattiaineiden päälle ja ripota leipäkuutiot pinnalle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet