Marinoitu juusto-juuressalaatti
Portioner
Ohje
- 300 g edam- tai emmental- tai vastaavaa juustoa
- 2 kpl palsternakkaa
- 1 kpl pieni juuriselleri
- tilkka öljyä
- 1 kpl iso omena
- 1 ruukku(a) rucolaa
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria maun mukaan
- 1 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- paahdettuja pistaasipähkinöitä koristeeksi
- Sekoita kastikeainekset kulhon pohjalle.
- Paloittele juusto ja kääntele kastikkeen joukkoon. Peitä kulho ja anna juuston maustua jääkaapissa.
- Kuori ja leikkaa juurekset ja omena kuutioiksi. Pane juureskuutiot uunivuokaan öljytilkan kanssa ja sekoita hyvin.
- Paahda juureskuutioita 225 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes palat ovat napakan kypsiä. Anna jäähtyä.
- Sekoita jäähtyneet juurekset ja pilkottu omena juustokuutioihin ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
- Jaa rucolanlehdet annoslautasille ja lisää juusto-juuressalaatti päälle. Mausta sormisuolalla ja mustapippurirouheella.
- Viimeistele annokset paahdetuilla pistaasipähkinöillä.
- Tarjoa salaatti heti esimerkiksi alkuruokana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät