Hae reseptiä

Marinoitu juusto-juuressalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 300 g edam- tai emmental- tai vastaavaa juustoa
  • 2 kpl palsternakkaa
  • 1 kpl pieni juuriselleri
  • tilkka öljyä
  • 1 kpl iso omena
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria maun mukaan
Kastike
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
Lisäksi
  • paahdettuja pistaasipähkinöitä koristeeksi
  • Sekoita kastikeainekset kulhon pohjalle.
  • Paloittele juusto ja kääntele kastikkeen joukkoon. Peitä kulho ja anna juuston maustua jääkaapissa.
  • Kuori ja leikkaa juurekset ja omena kuutioiksi. Pane juureskuutiot uunivuokaan öljytilkan kanssa ja sekoita hyvin.
  • Paahda juureskuutioita 225 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes palat ovat napakan kypsiä. Anna jäähtyä.
  • Sekoita jäähtyneet juurekset ja pilkottu omena juustokuutioihin ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
  • Jaa rucolanlehdet annoslautasille ja lisää juusto-juuressalaatti päälle. Mausta sormisuolalla ja mustapippurirouheella.
  • Viimeistele annokset paahdetuilla pistaasipähkinöillä.
  • Tarjoa salaatti heti esimerkiksi alkuruokana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät