Marinoidut varhaisperunat, savukalaa ja piparjuurikastiketta
Portioner
Ohje
- 600 g varhaisperunoita
- 1 rkl sitruunamehua
- 0.5 kpl sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 5 rkl kylmäpuristettua öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl kapriksia
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl raastettua, tuoretta piparjuurta
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria
- 400 g savustettua lahnaa, siikaa, lohta, kirjolohta tai esim. ruijanpallasta
- tuoretta tilliä
- Keitä puhtaat varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Voit puolittaa kookkaimmat.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi lämpimiin, vastakeitettyihin perunoihin. Jätä perunat maustumaan huoneenlämpöön muun valmistelun ajaksi.
- Mausta ranskankerma sitruunamehulla ja piparjuuriraasteella sekä suolalla, pippurilla ja sokeriripauksella.
- Tarjoa marinoidut perunat haaleina, savukala ja piparjuurikastike erikseen tai asettele ainekset isolle tarjoiluvadille.
Vinkki: Piparjuurella maustetun ranskankerman vaihtoehtona kastikkeeksi sopii myös wasabitahnalla terästetty majoneesi.
Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet