Hae reseptiä

Marinoidut varhaisperunat, savukalaa ja piparjuurikastiketta

Marinoidut varhaisperunat, savukalaa ja piparjuurikastiketta
Annosmäärä
Ohje
  • 600 g varhaisperunoita
Marinadiin
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 kpl sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 5 rkl kylmäpuristettua öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl kapriksia
Kastike
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl raastettua, tuoretta piparjuurta
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
Lisäksi
  • 400 g savustettua lahnaa, siikaa, lohta, kirjolohta tai esim. ruijanpallasta
  • tuoretta tilliä
  • Keitä puhtaat varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Voit puolittaa kookkaimmat.
  • Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi lämpimiin, vastakeitettyihin perunoihin. Jätä perunat maustumaan huoneenlämpöön muun valmistelun ajaksi.
  • Mausta ranskankerma sitruunamehulla ja piparjuuriraasteella sekä suolalla, pippurilla ja sokeriripauksella.
  • Tarjoa marinoidut perunat haaleina, savukala ja piparjuurikastike erikseen tai asettele ainekset isolle tarjoiluvadille.

Vinkki: Piparjuurella maustetun ranskankerman vaihtoehtona kastikkeeksi sopii myös wasabitahnalla terästetty majoneesi.

Ohje: Kotimaiset kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet