Mansikka-katkarapusalaatti
Portioner
Ohje
- 1 salaatinkerä
- 1 l mansikoita
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa
- 1 sipulia varsineen
- 2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl kevytkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 2 rkl (kevytmajoneesia)
- Irrota salaatinlehdet. Levitä muutama lehti tarjoiluvadin pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin. Revi loput salaatinlehdet käsin suupaloiksi. Ripottele osa salaatinlehtipaloista tarjoiluvadille.
- Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi.
- Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.
- Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä mansikoille. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi.
- Lisää loput salaatin ainekset tarjoiluvadille.
- Kastiketta varten hienonna sipuli varsineen ja sekoita sitten kastikkeen ainekset keskenään. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Marjat, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti