Maksapihvit kirsikkakastikkeessa
Portioner
Ohje
- 0.5 l happamia kirsikoita
- 2 dl mietoa kasvislientä
- 1 rkl sokeria
- 0.25 tl jauhettua valkopippuria
- 1 rkl vettä
- 1 rkl maissijauhoja
- (suolaa)
- 4 kpl naudan maksaviipaleita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- tilkka rypsiöljyä
- pinnalle hienonnettua kirveliä tai rosmariinia
- Poista kirsikoista kivet. Keitä kirsikoita kasvisliemessä noin 5 minuuttia.
- Mausta sokerilla ja pippurilla.
- Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippuri.
- Sekoita vesi ja maissijauhot ja kaada seos koko ajan sekoittaen kirsikoiden joukkoon. Keitä pari minuuttia.
- Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja mustapippuria. Kasta maksaviipaleet seokseen ja paista kauniin ruskeiksi öljyssä, noin pari minuuttia molemmilta puolilta.
- Nosta maksapihvit lautasille ja jaa kastike pihvien päälle.
- Lisänä maistuu perunasose tai keitetyt jauhoiset perunat.
Vinkki:
Kirsikkakastike sopii myös possu-, nauta- tai broileripihveille.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat, Marjat, Pannulla paistetut ruoat