Sök efter recept

Maksapihvit kirsikkakastikkeessa

Portioner
Ohje
  • 0.5 l happamia kirsikoita
  • 2 dl mietoa kasvislientä
  • 1 rkl sokeria
  • 0.25 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl maissijauhoja
  • (suolaa)
  • 4 kpl naudan maksaviipaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • tilkka rypsiöljyä
Lisäksi
  • pinnalle hienonnettua kirveliä tai rosmariinia
  • Poista kirsikoista kivet. Keitä kirsikoita kasvisliemessä noin 5 minuuttia.
  • Mausta sokerilla ja pippurilla.
  • Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippuri.
  • Sekoita vesi ja maissijauhot ja kaada seos koko ajan sekoittaen kirsikoiden joukkoon. Keitä pari minuuttia.
  • Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja mustapippuria. Kasta maksaviipaleet seokseen ja paista kauniin ruskeiksi öljyssä, noin pari minuuttia molemmilta puolilta.
  • Nosta maksapihvit lautasille ja jaa kastike pihvien päälle.
  • Lisänä maistuu perunasose tai keitetyt jauhoiset perunat.

Vinkki:
Kirsikkakastike sopii myös possu-, nauta- tai broileripihveille.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat, Marjat, Pannulla paistetut ruoat