Sök efter recept

Makea palsternakkapiiras

Portioner
Ohje
  • 400 g valmista murotaikinaa
Täyte
  • 6 keskikokoista palsternakkaa
  • 2 munaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl pullomargariinia
  • 0.5 dl jauhettua mantelia
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • Voitele halkaisijaltaan vähintään 25 cm:n kokoinen ja korkeareunainen (5 cm) uunivuoka.
  • Vuoraa vuoka murotaikinalla ja esipaista pohja 175 asteessa.
  • Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuiksi (2 mm) viipaleiksi. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai pannulla ja keitä palsternakkaviipaleet pehmeiksi. Kaada vesi pois ja anna palsternakkaviipaleiden jäähtyä.
  • Sekoita munat, maito, sokeri, margariini, mantelijauhe, raastettu appelsiininkuori, suola ja vaniljasokeri keskenään.
  • Sekoita muna-maitoseos kypsien palsternakkaviipaleiden joukkoon.
  • Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa kypsäksi, noin 50 minuuttia. Levitä marmeladi vielä lämpimän piiraan päälle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Suolaiset leivonnaiset