Makea palsternakkapiiras
Portioner
Ohje
- 400 g valmista murotaikinaa
- 6 keskikokoista palsternakkaa
- 2 munaa
- 2.5 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl pullomargariinia
- 0.5 dl jauhettua mantelia
- 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 tl vaniljasokeria
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
- Voitele halkaisijaltaan vähintään 25 cm:n kokoinen ja korkeareunainen (5 cm) uunivuoka.
- Vuoraa vuoka murotaikinalla ja esipaista pohja 175 asteessa.
- Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuiksi (2 mm) viipaleiksi. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai pannulla ja keitä palsternakkaviipaleet pehmeiksi. Kaada vesi pois ja anna palsternakkaviipaleiden jäähtyä.
- Sekoita munat, maito, sokeri, margariini, mantelijauhe, raastettu appelsiininkuori, suola ja vaniljasokeri keskenään.
- Sekoita muna-maitoseos kypsien palsternakkaviipaleiden joukkoon.
- Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa kypsäksi, noin 50 minuuttia. Levitä marmeladi vielä lämpimän piiraan päälle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Suolaiset leivonnaiset