Maistuva varhaisperunasalaatti
Portioner
Ohje
- 1 l uusia perunoita
- 1 kpl punasipuli
- 2 kpl nippu- tai kevätsipulia varsineen
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
- 240 g minimozzarellaa
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
- salaatinlehtiä
- tuoreita yrtinoksia, esim. kirveliä tai persiljaa
- Pese ja raaputa uudet perunat huolellisesti. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 – 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja anna kosteuden haihtua perunoista pitämällä kattilaa kuumalla levyllä hetken aikaa. Anna perunoiden jäähtyä.
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Leikkaa nippusipulit tai kevätsipulit viipaleiksi varsineen.
- Sekoita kastikeainekset esimerkiksi ravistamalla ne sekaisin pienessä lasitölkissä.
- Halkaise perunat ja kääntele kastike joukkoon kahdella lusikalla nostellen. Lisää sipulit ja voit tässä vaiheessa antaa perunoiden ja sipuleiden maustua kastikkeessa jääkaapissa.
- Pyöräytä salaattiainesten joukkoon kirsikkatomaatit sekä hyvin varovasti mozzarellapalloset ja rucolanlehdet.
- Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle perunasalaatti.
- Koristele annokset yrtinoksilla ja tarjoa salaatti ruisleivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät