Hae reseptiä

Maistuva varhaisperunasalaatti

Maistuva varhaisperunasalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 1 l uusia perunoita
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl nippu- tai kevätsipulia varsineen
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 240 g minimozzarellaa
  • 1 ruukku(a) rucolaa
Kastike
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Lisäksi
  • salaatinlehtiä
  • tuoreita yrtinoksia, esim. kirveliä tai persiljaa
  • Pese ja raaputa uudet perunat huolellisesti. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 – 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja anna kosteuden haihtua perunoista pitämällä kattilaa kuumalla levyllä hetken aikaa. Anna perunoiden jäähtyä.
  • Kuori ja viipaloi punasipuli. Leikkaa nippusipulit tai kevätsipulit viipaleiksi varsineen.
  • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi ravistamalla ne sekaisin pienessä lasitölkissä.
  • Halkaise perunat ja kääntele kastike joukkoon kahdella lusikalla nostellen. Lisää sipulit ja voit tässä vaiheessa antaa perunoiden ja sipuleiden maustua kastikkeessa jääkaapissa.
  • Pyöräytä salaattiainesten joukkoon kirsikkatomaatit sekä hyvin varovasti mozzarellapalloset ja rucolanlehdet.
  • Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle perunasalaatti.
  • Koristele annokset yrtinoksilla ja tarjoa salaatti ruisleivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät