Maapähkinäinen paprika-possupata
Portioner
Ohje
- 500 g porsaan sisä- tai ulkofileetä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 isoa sipulia
- 3 paprikaa
- 1 rkl ryspiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 dl suolapähkinöitä
- (suolaa)
- Leikkaa possunliha paksuhkoiksi viipaleiksi ja paista öljytilkassa pannulla hitaasti molemmin puolin. Lisää sekaan lohkotut sipulit ja kookkaaksi paloiksi leikatut paprikat ilman sisuksia.
- Kypsennä käännellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja siirrä pannu liedeltä. Kuullota puhtaalla pannulla öljytilkassa hienonnetut valkosipulit ja muut kastikkeen ainekset lukuun ottamatta suolapähkinöitä. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin ajan.
- Lisää kastikkeeseen juoksevan veden alla huuhdotut maapähkinät sekä paprika-sipuli-porsaanlihaseos. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoa pata keitetyn basmatiriisin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vihanneshedelmät