Hae reseptiä

Maapähkinäinen paprika-possupata

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g porsaan sisä- tai ulkofileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 isoa sipulia
  • 3 paprikaa
Kastike
  • 1 rkl ryspiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • (suolaa)
  • Leikkaa possunliha paksuhkoiksi viipaleiksi ja paista öljytilkassa pannulla hitaasti molemmin puolin. Lisää sekaan lohkotut sipulit ja kookkaaksi paloiksi leikatut paprikat ilman sisuksia.
  • Kypsennä käännellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja siirrä pannu liedeltä. Kuullota puhtaalla pannulla öljytilkassa hienonnetut valkosipulit ja muut kastikkeen ainekset lukuun ottamatta suolapähkinöitä. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin ajan.
  • Lisää kastikkeeseen juoksevan veden alla huuhdotut maapähkinät sekä paprika-sipuli-porsaanlihaseos. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoa pata keitetyn basmatiriisin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vihanneshedelmät