Sök efter recept

Lohkoperunat ja minttu-kermaviilikastike

Lohkoperunat ja minttu-kermaviilikastike
Portioner
Ohje
  • 8 kpl jauhoista perunaa (punainen tunniste)
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 0.5 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
Kastike
  • 2 dl kermaviiliä
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi.
  • Sekoita kulhossa perunalohkoille öljy ja mausteet.
  • Levitä maustetut perunalohkot leivinpaperin päälle pellille.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia.
  • Kastiketta varten sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki: Voit kypsentää uunissa samanaikaisesti perunoiden kanssa esimerkiksi broilerivartaat: Paloittele broilerin rintafileetä, pujota varrastikkuihin ja pane laakeaan astiaan. Sekoita 1 dl:aan chilikastiketta puolen sitruunan mehu ja pari hienonnettua valkosipulinkynttä. Kaada kastike broilerivartaille ja marinoitua pari tuntia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti