Lohkoperunat ja minttu-kermaviilikastike
Annosmäärä
Ohje
- 8 kpl jauhoista perunaa (punainen tunniste)
- 1 rkl öljyä
- ripaus suolaa
- 0.5 tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl kermaviiliä
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua minttua
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi.
- Sekoita kulhossa perunalohkoille öljy ja mausteet.
- Levitä maustetut perunalohkot leivinpaperin päälle pellille.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia.
- Kastiketta varten sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
Vinkki: Voit kypsentää uunissa samanaikaisesti perunoiden kanssa esimerkiksi broilerivartaat: Paloittele broilerin rintafileetä, pujota varrastikkuihin ja pane laakeaan astiaan. Sekoita 1 dl:aan chilikastiketta puolen sitruunan mehu ja pari hienonnettua valkosipulinkynttä. Kaada kastike broilerivartaille ja marinoitua pari tuntia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti