Linssi-tomaattikastike
Portioner
Ohje
- 1 kpl sipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl porkkana
- 0.5 kpl paprikaa
- 500 g tomaatteja
- 200 g herkkusieniä
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1 dl vettä
- 1.5 dl punaisia linssejä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä: esim. basilikaa, minttua, oreganoa, timjamia
- Hienonna sipulit. Paloittele porkkana, paprika ja tomaatit. Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Kuumenna joukkoon paprika, porkkana ja tomaattilohkot. Anna ruoan hautua kypsäksi. Samalla tomaattilohkot hajoavat ja enin neste haihtuu. Lisää sieniviipaleet ja tomaattisosetta.
- Lorauta pannulle vesi ja lisää linssit. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä. Tarkista maku.
- Voit tarjota linssi-tomaattikastikkeen pastan kanssa tai käyttää sitä lasagnen tai moussakan täytteenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Palkokasvit, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät