Hae reseptiä

Linssi-tomaattikastike

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl porkkana
  • 0.5 kpl paprikaa
  • 500 g tomaatteja
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 dl vettä
  • 1.5 dl punaisia linssejä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä: esim. basilikaa, minttua, oreganoa, timjamia
  • Hienonna sipulit. Paloittele porkkana, paprika ja tomaatit. Viipaloi herkkusienet.
  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Kuumenna joukkoon paprika, porkkana ja tomaattilohkot. Anna ruoan hautua kypsäksi. Samalla tomaattilohkot hajoavat ja enin neste haihtuu. Lisää sieniviipaleet ja tomaattisosetta.
  • Lorauta pannulle vesi ja lisää linssit. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä. Tarkista maku.
  • Voit tarjota linssi-tomaattikastikkeen pastan kanssa tai käyttää sitä lasagnen tai moussakan täytteenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Palkokasvit, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät