Lammasfilee yrttikuoressa
Portioner
Ohje
- 700 g lampaan sisä- tai ulkofileetä
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
- 1 rkl valkosipulimurskaa
- 1 dl öljyä
- 0.5 dl korppujauhoja
- 1 rkl pestoa
- Sekoita yrttikuorrutuksen ainekset keskenään.
- Paista fileitä kuumalla, öljytyllä pannulla sen verran, että pinta saa kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä fileet uunivuokaan. Levitä yrttikuorrutuslihan pintaan.
- Kypsennä fileitä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Sisäfileille riittää enintään noin 8 min ja ulkofileille noin 10 – 12 min.
- Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
- Tarjoa yrttifileet esimerkiksi perunoiden, raikkaan salaatin ja maalaisleivän kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti