Hae reseptiä

Lammasfilee yrttikuoressa

Lammasfilee yrttikuoressa
Annosmäärä
Ohje
  • 700 g lampaan sisä- tai ulkofileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Marinadiin
  • 2 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 rkl valkosipulimurskaa
  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 rkl pestoa
  • Sekoita yrttikuorrutuksen ainekset keskenään.
  • Paista fileitä kuumalla, öljytyllä pannulla sen verran, että pinta saa kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Siirrä fileet uunivuokaan. Levitä yrttikuorrutuslihan pintaan.
  • Kypsennä fileitä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Sisäfileille riittää enintään noin 8 min ja ulkofileille noin 10 – 12 min.
  • Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
  • Tarjoa yrttifileet esimerkiksi perunoiden, raikkaan salaatin ja maalaisleivän kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti