Kylmä avokado-pinaattikeitto
Portioner
Ohje
- 250 g tuoretta pinaattia
- 2 rkl margariinia
- suolaa
- pippuria
- muskottipähkinää
- 1.5 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 3 dl kasvislientä
- 1 dl kevytranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
- 1 avokado
- 2 tippaa tabascoa
- 2 rkl limetin mehua
- tuoretta korianteria
- Poista pinaatinlehdistä kova ruoti. Keitä pinaatinlehtiä kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois, valuta lehdet kuiviksi ja anna jäähtyä. Purista jäähtyneistä pinaatinlehdistä niihin vielä mahdollisesti jäänyt neste ja hienonna lehdet veitsellä.
- Sulata margariini kattilassa. Lisää pinaatti, suola, pippuri ja jauhettu muskottipähkinä.
- Sekoita jauhot maitoon. Lisää jauho-maitoseos ja kasvisliemi pinaatin joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää puolet ranskankermasta. Soseuta keitto sauvasekoittimella hienoksi ja anna jäähtyä.
- Halkaise avokado ja poista siemen. Irrota hedelmänliha kuoresta ja soseuta se tasaiseksi tahnaksi. Sekoita avokadotahna keiton joukkoon, mausta tabascolla ja limetin mehulla. Lisää tarvittaessa kasvislientä.
- Tarjoile keitto kylmänä lopun ranskankerman kanssa ja koristele tuoreilla korianterinlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti