Sök efter recept

Kylmä avokado-pinaattikeitto

Kylmä avokado-pinaattikeitto
Portioner
Ohje
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl margariinia
  • suolaa
  • pippuria
  • muskottipähkinää
  • 1.5 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 dl kevytranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
  • 1 avokado
  • 2 tippaa tabascoa
  • 2 rkl limetin mehua
  • tuoretta korianteria
  • Poista pinaatinlehdistä kova ruoti. Keitä pinaatinlehtiä kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois, valuta lehdet kuiviksi ja anna jäähtyä. Purista jäähtyneistä pinaatinlehdistä niihin vielä mahdollisesti jäänyt neste ja hienonna lehdet veitsellä.
  • Sulata margariini kattilassa. Lisää pinaatti, suola, pippuri ja jauhettu muskottipähkinä.
  • Sekoita jauhot maitoon. Lisää jauho-maitoseos ja kasvisliemi pinaatin joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää puolet ranskankermasta. Soseuta keitto sauvasekoittimella hienoksi ja anna jäähtyä.
  • Halkaise avokado ja poista siemen. Irrota hedelmänliha kuoresta ja soseuta se tasaiseksi tahnaksi. Sekoita avokadotahna keiton joukkoon, mausta tabascolla ja limetin mehulla. Lisää tarvittaessa kasvislientä.
  • Tarjoile keitto kylmänä lopun ranskankerman kanssa ja koristele tuoreilla korianterinlehdillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti