Kukkakaali-poropiirakka
Portioner
Taikina
- 2.5 dl sämpyläjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.25 tl suolaa
- 1 dl pullomargariinia
- 2 rkl vettä
- 1 kukkakaali (à 400g)
- 1 pieni purjo
- 100 g savuporoa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
- 200 g (valkosipuli- tai pippuri)tuorejuustoa
- 1 dl maitoa
- 2 munaa
- Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva käsin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
- Kauli taikina reilusti piirasvuoan kokoiseksi, halkaisijaltaan noin 25 cm:n vuokaan sopivaksi pyöryläksi jauhoja apuna käyttäen.
- Nosta levy kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan ja tasoittele kädellä painellen myös vuoan reunoille. Anna pohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia.
- Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 5 – 7 minuuttia.
- Irrota kukkakaalista kukinnot ja keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Anna valua lävikössä. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja savuporo pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa tuorejuuston joukkoon maito ja munat. Seos jää ryynimäiseksi, mutta tasoittuu uunissa.
- Levitä pohjan päälle kukkakaalin kukinnot ja ripottele päälle purjoviipaleet, porokuutiot sekä silputtu ruohosipuli. Kaada päälle juustoseos. Paista piirasta noin 25 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kesken paiston foliolla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: