Kolmen värin salaatti
Portioner
Ohje
- 1 pienehkö kukkakaali
- 1 tl kurkumaa
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- 3 tomaattia
- pala purjoa
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- (kypsää broileria paloiteltuna)
- 1 dl öljyä
- 0.5 dl sitruunamehua
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
- 1 tl inkivääriä
- mustapippuria
- ripaus suolaa
- Irrottele kukkakaalin kukinnot ja keitä kurkumalla, viipaloidulla valkosipulilla sekä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kurkuma värjää kukkakaalin kauniin keltaiseksi. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Revi jääsalaatti suupaloiksi.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeahkoon kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Asettele salaatin ainekset tarjoiluastiaan ja kaada päälle kastike.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti