Hae reseptiä

Kolmen värin salaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 1 pienehkö kukkakaali
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • 3 tomaattia
  • pala purjoa
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • (kypsää broileria paloiteltuna)
Kastike
  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
  • 1 tl inkivääriä
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • Irrottele kukkakaalin kukinnot ja keitä kurkumalla, viipaloidulla valkosipulilla sekä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kurkuma värjää kukkakaalin kauniin keltaiseksi. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä.
  • Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Revi jääsalaatti suupaloiksi.
  • Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeahkoon kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Asettele salaatin ainekset tarjoiluastiaan ja kaada päälle kastike.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti