Sök efter recept

Kirjolohi-juureskiusaus

Portioner
Ohje
  • 15 kg peruna-sipulisuikale, pakaste
  • 3 kg porkkana, suikale, pakaste
  • 1.8 kg lanttu, suikale, tuore
  • 3 kg purjosipuli, viipale, pakaste
  • 6 kg kirjolohi, suikale, marinoitu, tuore
  • 2.9 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
  • 2.8 kg vesi
  • 0.1 kg ohratärkkelys
  • 0.14 kg kalaliemijauhe
  • 0.007 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.01 kg timjami, kuivattu
  • 0.02 kg 0,020
  • 0.08 kg tilli, tuore

Laita voideltuihin 1/1-65 GN-vuokiin puolet peruna-sipulisuikaleista, porkkana ja lanttu. Sekoita ne keskenään.
Lisää kirjolohisuikaleet ja päällimäiseksi loput peruna-sipuliseoksesta.

Sekoita ruokakermaan vesi, ohratärkkelys, kalaliemijauhe ja mausteet. Kuumenna, kunnes mausteet liukenevat nesteeseen. Sekoita välillä. Kaada neste vuokiin 1 l / vuoka.
Höyrypaista +140 asteessa 40 min. ja +150 asteessa 30 min. Anna vetäytyä 20 min.

Ripottele hienonnettua tilliä valmiin kiusauksen päälle.

Vuokajako 1/1-65 GN
2,500 kg peruna-sipulisuikaleita
0,500 kg porkkanasuikaleita
0,300 kg lanttusuikaleita
0,500 kg purjosuikaleita
1,000 kg kirjolohisuikaleita
1,000 l nestettä

Luokka:

Juurekset, Kalat ja äyriäiset, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Uuni- ja grilliruoat