Kiinankaali-possuvokki
Portioner
Ohje
- 300 g porsaanpaistisuikaleita
- 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 2 tl rypsi- tai seesaminsiemenöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl rypsi- tai seesaminsiemenöljyä
- 4 porkkanaa
- 400 g kiinankaalia
- 1 valkosipulinkynsi
- 0.5 dl vettä
- 1 tl sokeria
- 2 rkl maapähkinälevitettä tai murskattuja pähkinöitä
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 2 rkl tomaattisosetta
- mustapippuria
- tuoretta korianteria
- Kääntele lihasuikaleet maissijauhoissa kahdella haarukalla nostellen.
- Sekoita öljyyn soijakastike ja pyöräytä jauhotetut lihasuikaleet seoksessa.
- Paista lihasuikaleet kuumalla pannulla öljytilkassa.
- Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa kiinakaali suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Lisää kasvikset pannulle ja kuumenna sekoitellen lihasuikaleiden kanssa.
- Sekoita veteen sokeri, pähkinälevite, sherry tai vastaava ja tomaattisose. Lisää seos pannulle ja sekoita. Mausta mustapippurilla.
- Hienonna ruokaan lopuksi tuoretta korianteria ja tarkista maku.
- Tarjoa tumman riisin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät