Kasvis-raejuustotäytteiset porkkanatortillat
Portioner
Ohje
- 4 dl porkkanaraastetta
- 2.5 dl maitoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- 2 porkkanaa
- 1 pieni palsternakka
- pieni pala savoijin- tai valkokaalia
- 1 punasipuli
- 2 rkl öljyä
- ripaus cayennenpippuria
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl hunajaa
- 2 dl raejuustoa
- tuoretta kirveliä tai rakuunaa
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Lisää raasteen joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla melko löysää.
- Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita. Uunipellille mahtuu kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n rieskaa. Taputtele nokareet reilusti jauhotetuin käsin litteiksi pyöreiksi tortilloiksi.
- Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pintaan tulee kauniita ruskeita täpliä. Peitä tortillat heti leivinliinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä täyttämistä varten.
- Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaalinpala ohuiksi suikaleiksi ja punasipuli viipaleiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kasvikset. Kuullota, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta cayennella, suolalla ja hunajalla.
- Lisää lopuksi raejuusto ja hienonnettua kirveliä tai rakuunaa.
- Jaa täyte porkkanatortilloille ja kääri rullalle tai ”tötteröksi”. Nauti kevyenä lounaana tai iltapalana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Ohukaiset, tacot ja tortillat