Kasvis-kinkkukastike pastalle
Portioner
Ohje
- 0.5 kpl purjoa
- 1 kpl punainen paprika
- 1 kpl pieni kesäkurpitsa
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 200 g palvikinkkua
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl ruokakermaa
- rouhittua mustapippuria
- tuoretta basilikaa tai oreganoa
- vähärasvaista juustoraastetta
- spagettia tai tagliatellea
- Halkaise purjo ja huuhtele. Huuhtele paprika ja kesäkurpitsa. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Hienonna sipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuutioi kinkku.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetken aikaa. Lisää muut kasvikset ja kinkku. Jatka kuumentamista vielä pari minuuttia.
- Ripota joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
- Lisää kerma ja mausteet. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita. Tarjoa lisänä juustoraastetta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit, Vihanneshedelmät