Juuressosekeitto
Portioner
Ohje
- 6.8 kg porkkana, tuore
- 10 kg vesi
- 2.5 kg palsternakka, tuore
- 4 kg peruna, tuore
- 1.2 kg lanttu, tuore
- 1.5 kg sipuli, tuore
- 0.2 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
- 4 kg vesi
- 0.005 kg valkopippuri, jauhettu
- 0.005 kg muskottipähkinä, jauhettu
- 0.005 kg kirveli, kuivattu
- 0.005 kg basilika, kuivattu
- 0.04 kg merisuola
- 2 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
- 0.05 kg persilja, tuore
Viipaloi porkkanat ja palsternakat.
Lohko perunat, lantut ja sipulit.
Kuumenna vesi, lisää kasvisliemijauhe ja kasvikset.
Kypsennä kasviksia paloittelukoosta riippuen noin 60 min.
Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi.
Lisää vesi ja mausteet.
Lisää ruokakerma, kuumenna ja tarkista maku.
Lisää hienonnettua persiljaa valmiin keiton päälle.
Vinkki. Tarjoa keiton lisäkkeenä raejuustoa.
Huomioitavaa. Keitto saostuu lämpösäilytyksen aikana.
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat