Hedelmäsämpylät
Portioner
Ohje
- 5 dl kädenlämpöistä, maustamatonta jogurttia
- 50 g hiivaa
- 5 rkl appelsiinimarmelaadia
- 2 tl suolaa
- 1 dl hienonnettuja kirsikoita
- 2 dl raastettua omenaa
- 1 rkl rouhittuja pähkinöitä
- 2 dl ruisrouhetta
- 14 dl vehnäjauhoja
- 1 dl öljyä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Lisää marmeladi, suola, kirsikat, omenat, pähkinät ja ruisrouhe.
- Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Sekoita joukkoon viimeiseksi öljy. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä, leivo taikinasta pitkä tanko ja tee siitä haluamasi kokoisia sämpylöitä. Kohota sämpylät, tee terävällä veitsellä muutama viilto sämpylän pinnalle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Tarjoa aamiaisella juuston kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset