Hae reseptiä

Hedelmäsämpylät

Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl kädenlämpöistä, maustamatonta jogurttia
  • 50 g hiivaa
  • 5 rkl appelsiinimarmelaadia
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettuja kirsikoita
  • 2 dl raastettua omenaa
  • 1 rkl rouhittuja pähkinöitä
  • 2 dl ruisrouhetta
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl öljyä
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Lisää marmeladi, suola, kirsikat, omenat, pähkinät ja ruisrouhe.
  • Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Sekoita joukkoon viimeiseksi öljy. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.
  • Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä, leivo taikinasta pitkä tanko ja tee siitä haluamasi kokoisia sämpylöitä. Kohota sämpylät, tee terävällä veitsellä muutama viilto sämpylän pinnalle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Tarjoa aamiaisella juuston kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset