Hapankaalipiirakka
Portioner
Taikina
- 200 g rasiamargariinia (ra 60%)
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2.5 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 300 g keitettyä perunaa
- 700 g hapankaalia
- 1 sipuli
- 150 g savukinkkua
- 2 rkl siirappia
- valkopippuria
- Sekoita rasvan joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää soseutetut perunat. Anna taikinan seistä kylmässä sillä aikaa, kun valmistat täytteen.
- Paista hapankaali, silputtu sipuli ja suikaloitu kinkku kevyesti. Hauduta kypsäksi, mausta ja anna jäähtyä.
- Kaaviloi puolet taikinasta ohueksi levyksi ja siirrä voideltuun piirakkavuokaan. Levitä täyte pohjalle ja lopusta taikinasta kaaviloitu kansi päälle.Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 25 minuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: