Hae reseptiä

Hapankaalipiirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 200 g rasiamargariinia (ra 60%)
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 300 g keitettyä perunaa
Täyte
  • 700 g hapankaalia
  • 1 sipuli
  • 150 g savukinkkua
  • 2 rkl siirappia
  • valkopippuria
  • Sekoita rasvan joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää soseutetut perunat. Anna taikinan seistä kylmässä sillä aikaa, kun valmistat täytteen.
  • Paista hapankaali, silputtu sipuli ja suikaloitu kinkku kevyesti. Hauduta kypsäksi, mausta ja anna jäähtyä.
  • Kaaviloi puolet taikinasta ohueksi levyksi ja siirrä voideltuun piirakkavuokaan. Levitä täyte pohjalle ja lopusta taikinasta kaaviloitu kansi päälle.Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 25 minuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet