Alsacen lanttu-possupata
Portioner
Ohje
- 180 g pekonia
- 1 porsaan sisä- tai ulkofilee (à 500g)
- tilkka soijakastiketta tai balsamicoa
- 8 kiinteää perunaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 lanttu
- 4 oksaa timjamia
- 4 dl vettä
- 1.5 rkl lihafondia
- 2 dl valkoviiniä
- mustapippuria
- suolaa
- Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi lanttu.
- Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne hieman saavat väriä. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin. Mausta soijakastikkeella tai balsamietikalla sekä suolalla ja pippurilla.
- Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi. Lisää perunalohkot, sipulit ja lanttukuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna ainesten kuumentua.
- Lisää timjaminoksat, vesi, fondi ja viini. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
- Mausta ja tarkista maku.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit