Sök efter recept

Alsacen lanttu-possupata

Alsacen lanttu-possupata
Portioner
Ohje
  • 180 g pekonia
  • 1 porsaan sisä- tai ulkofilee (à 500g)
  • tilkka soijakastiketta tai balsamicoa
  • 8 kiinteää perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lanttu
  • 4 oksaa timjamia
  • 4 dl vettä
  • 1.5 rkl lihafondia
  • 2 dl valkoviiniä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi lanttu.
  • Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne hieman saavat väriä. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin. Mausta soijakastikkeella tai balsamietikalla sekä suolalla ja pippurilla.
  • Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi. Lisää perunalohkot, sipulit ja lanttukuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna ainesten kuumentua.
  • Lisää timjaminoksat, vesi, fondi ja viini. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
  • Mausta ja tarkista maku.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit