Hae reseptiä

Kukkakaali-poropiirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 2.5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 dl pullomargariinia
  • 2 rkl vettä
Täyte
  • 1 kukkakaali (à 400g)
  • 1 pieni purjo
  • 100 g savuporoa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
  • 200 g (valkosipuli- tai pippuri)tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva käsin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
  • Kauli taikina reilusti piirasvuoan kokoiseksi, halkaisijaltaan noin 25 cm:n vuokaan sopivaksi pyöryläksi jauhoja apuna käyttäen.
  • Nosta levy kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan ja tasoittele kädellä painellen myös vuoan reunoille. Anna pohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia.
  • Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 5 – 7 minuuttia.
  • Irrota kukkakaalista kukinnot ja keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Anna valua lävikössä. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja savuporo pieniksi kuutioiksi.
  • Vatkaa tuorejuuston joukkoon maito ja munat. Seos jää ryynimäiseksi, mutta tasoittuu uunissa.
  • Levitä pohjan päälle kukkakaalin kukinnot ja ripottele päälle purjoviipaleet, porokuutiot sekä silputtu ruohosipuli. Kaada päälle juustoseos. Paista piirasta noin 25 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kesken paiston foliolla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry 

Luokka:

Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Suolaiset leivonnaiset