Hae reseptiä

Herkullinen kaalisalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 800 g kaalia: puolet valkokaalia ja puolet puna- tai savoijinkaalia
  • 3 l kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • 1.5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 omena(a)
Kastike
  • 0.5 dl omenatuoremehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 dl rypsi-, oliivi- tai pähkinäöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tilkka hunajaa
  • Leikkaa kaalit hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä, juustohöylällä tai monitoimikoneessa.
  • Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Pane kaalisuikaleet siivilään ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna veden valua saman tien pois.
  • Kumoa kaalisuikaleet kulhoon.
  • Kuori, puolita ja leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Puolita omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
  • Nostele kaalin joukkoon kahdella haarukalla käännellen pähkinärouhe, rusinat, sipulit ja omenat.
  • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen, tarkista maku ja kaada kastike kaalisalaatin joukkoon.
  • Jäähdytä salaatti jääkaapissa. Salaatti vain paranee vetäytyessään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet