Herkullinen kaalisalaatti
Portioner
Ohje
- 800 g kaalia: puolet valkokaalia ja puolet puna- tai savoijinkaalia
- 3 l kiehuvaa vettä
- 1 tl suolaa
- 1 punasipuli
- 1.5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 1 dl rusinoita
- 1 omena(a)
- 0.5 dl omenatuoremehua
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 dl rypsi-, oliivi- tai pähkinäöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- tilkka hunajaa
- Leikkaa kaalit hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä, juustohöylällä tai monitoimikoneessa.
- Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Pane kaalisuikaleet siivilään ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna veden valua saman tien pois.
- Kumoa kaalisuikaleet kulhoon.
- Kuori, puolita ja leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Puolita omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Nostele kaalin joukkoon kahdella haarukalla käännellen pähkinärouhe, rusinat, sipulit ja omenat.
- Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen, tarkista maku ja kaada kastike kaalisalaatin joukkoon.
- Jäähdytä salaatti jääkaapissa. Salaatti vain paranee vetäytyessään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: